کامپیوترهای صنعتی IPC

با توجه به پیشرفت کامپیوتر های صنعتی(Industrial PC) در سال های اخیر، تمایل به استفاده از کامپوتر در صنایعی که امکان آن را دارند بسیار بالا رفته است. این کامپوتر ها در سیستم اتوماسیون صنعتی واحد های صنعتی نقش مهمی ایفا می کنند.

بازار کامپیوتر های شخصی(PC) و صنعتی(IPC) از سال 2009 مانند سایر بازار های تجهیزات اتوماسیون و کنترل کننده های صنعتی دچار عدم ثبات شده است. در سال 2012 با کاهش تقاضا و کم شدن فروش در بعضی صنایع و مناطق، برخی شرکت ها سهم زیادی از بازار را از دست دادند.

در چنین موقعیتی ارائه ی نگرش نو و محصولات متمایز نسبت به رقبا اهمیت بسیاری دارد. شرکت های تامین کننده برای پیشی گرفتن از رقبا باید به دنبال نوآوری های جدید برای اضافه کردن به IPC ها باشند، زیرا با توجه به بهبود پیوسته ی توان محاسباتی اما عدم کفایت استفاده از پردازنده های جدیدتر به دلیل اینکه هر شرکتی امکان تولید IPC با پردازنده ی با سرعت بالا را دارد، کافی نیست.

غالبا نواوری های جدید در بازار رقابت صنعتی در راستای بازار مصرف است. در سال های اخیر تغییرات مشخصی را در فرآیند پردازش و محاسبات شاهد بوده ایم.

تغییرات PC های رومیزی (شامل کیس های ایستاده و خوبیده، نمایشگر، صفحه کلید و ماوس) در دو دهه اخیر بسیار ناچیز بوده است.

PC های رومیزی امروزه منسوخ به نظر میر سند زیرا در حال حاضر بیشتر تمرکز روی لپ تاپ ها و گوشی های هوشمند که دارای راحتی تحرک و راهکار های محاسباتی ساده هستند است و فناوری مورد توجه بعدی گجت های پوشیدنی است.

تاثیر این مسئه روی PC های صنعتی چیست؟ در کاربرد های صنعتی امکان محسابتا سیار بر خلاف سایر طیف های بازار مصرف، یک انتخاب نیست.

زیرا برای پردازش نیاز های PC های صنعتی برای اجرای فرامینی مانند کنترل دستگاه های صنعتی مهم، ایمنی کارگران، نظارت روی فرآیند های حساس، نمی تواند با  انتقال توان الکتریکی توسط بی سیم و باطری قابل اطمینان باشد.

اهمیت کابل ها برای انتقال برق و ارتباطات برای IPC ها غیر قابل انکار است و همین مسئله باعث می شود قابلیت تحرک پذیری در این دسته بسیار محدود شود. زیرا ممکن است امکان تحرک بیشتر در نقطه ی کوچکی در IPC ها فراهم شود اما به طور فیزیکی به دستگاهی وصل باشد که چندین تن وزن دارد.

 از صفحه نمایش لمسی خازنی می توان به عنوان نمونه ای برای سخت افزار هایی که برای محصولات سیار توسعه یافته است که با گسترش روز به روز آن درون IPCها اضافه می شود  نام برد.

در این سال ها تفاوت نظر در مورد استفاده از صفحه های نمایش خازنی چند لمسی به نسبت صفحه های نمایش مقاوتی آنالوگ وجود داشت. در سال 2012 تنها 2درصد از IPCهای پنلی موجود در بازار دارای صفحه نمایش خازنی بودند. اخیرا  به دلیل مزیت های صفحه های نمایش خازنی  در IPC ها، جایگاه بهتری پیدا کرده است و تولید کنندگان محصولاتشان را با صفحه نمایش خازنی عرضه می کنند.

از دیگر مزیت ها می توان به استفاده ی زیاد در بازار مصرف از درایور های سخت در دستگاه های سیار اشاره کرد.

سال هاست کامپیوتر های صنعتی از ذخیره کننده های سخت استفاده می کنند حتی با داشتن استحکام کمتر نسبت به درایو های دیسک هارد در لرزش ها. ذخیره کننده های حالت سخت به دلیل هزینه ی بالا در سایر کاربرد ها چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد.

استفاده ی بیشتر از ذخیره کننده های حالت سخت  موجب تحمیل هزینه های کمتر و کاربرد بیشتر آن ها در IPC ها با دوام بالاتر و امکان توسعه ی فناوری شده است.

در سال های پیش رو IPC ها متاثر از دستگاه های مصرف کننده(از نظر سخت افزار) و نوع ارتباط و تعامل با اپراتور ها خواهند بود. همچنین استفاده از فناوری های پوشیدنی و دستگاه های سیار و قابل و حمل در کاربرد های صنعتی بیشتر می شود.

 برای مدل سازی و طراحی IPC ها بر اساس دستگاه های مصرف کننده تنها توجه به پوسته کافی نیست اما در حال حاضر فعالیت هایی در زمینه طراحی پوسته با سطوح سیاه و سفید و با لبه های منحنی انجام شده است.